Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
RSS

SUCCES … CE ESTE SUCCESUL?

Written by lauraj on . Posted in Editorial, Egalitate de sanse, INSPIRATIONALE, Interviuri, Materiale Proiect, NOUTATI, Noutati proiect, Uncategorized

Este unamim acceptată ideea că nu exista o “rețetă” a succesului. Nimeni nu poate prescrie “rețeta” și specifica ingredientele care pot să ducă cu siguranță la reușită. Este clar că fiecare atribuie succesului un sens anume, în funcție de necesitățile, interesele și asteptările sale, la un moment dat și de scopurile pe care și le-a propus în viață.

Foarte diferite si interesante au fost definițiile pe care fiecare femeie le-a dat succesului în carieră, in evenimentele pe care le-am  organizat dupa incheierea proiectului. Aproape toate au recunoscut, insa, că e nevoie să muncești mult și să ai anumite calități indispensabile (de care uneori nici nu ești conștientă).

Succesul nu vine dintr-odată!

Din cele amintite de persoanele intervievate in sesiunile de diseminare organizate in tara s-a desprins nevoia de: implicare, devotament, pasiune, respect, dedicare, inovație, competență, atitudine, respect, etică, deontologie, initiativă, tenacitate, corectitudine, participare, creație, nevoie de schimbare, motivație, curaj, demnitate…

De asemenea, fără o pregătire continuă și o informare permanentă asupra noutăților din domeniu, fără dorința de adaptare la nou și perseverență nu poți să atingi succesul/ reușita profesională. Poate fiecare femeie are la începutul carierei acest „ideal“ al succesului; unele chiar îl împlinesc, uneori chiar fără a fi conștienta că a devenit femeie de „succes” sau fără a-și dori în mod special. Cu atât mai mult este de apreciat acest succes într-o lume “dominată” de bărbați la nivel de management și la nivelul anumitor sectoare „consacrate” (neurochirurgia, chirurgia cardiovasculară).

Tu cum vezi succesul?

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.