Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
RSS

Spitalul Municipal Timisoara isi ia aparate de peste 10 milioane de lei

Written by lauraj on . Posted in NOUTATI, Stiri medicale

spitalMedicii ginecologi timisoreni vor putea depista mai usor cancerul si bolile congenitale, dupa ce au reusit sa obtina peste 11 milioane de lei, printr-un proiect cu asistenta financiara nerambursabila.

Proiectul intitulat “Dezvoltarea infrastructurii de cercetare — dezvoltare a Spitalului Clinic Municipal din Timisoara prin cearea unui Centru de cercetare medicala transnationala privind impactul terapeutic si de prevenire a cancerului si a bolilor congenitale in perioada perinatala” a fost lansat in cursul acestei saptamani si se va finaliza pana in august 2015.

Potrivit Agerpres, medicii doresc dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de cercetare-dezvoltare existente in unitatea sanitara si crearea de laboratoare pentru cresterea capacitatii de cercetare a bolilor congenitale. Astfel, va fi urmarita perioada de la 22 de saptamani si pana cand bebelusul a implinit o luna. In cadrul proiectului se vor achizitiona mai multe aparate: RMN, aparat de itologie in mediu lichid, ecograf, cardiotocografe, oftalmoscop, EKG, precum si un server de telemedicina, cu ajutorul caruia imaginile de la RMN sau ecografie sa fie trimise la medicii din alte locatii.

Tags: , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.