Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
RSS

Spitalele din toata tara, la control

Written by lauraj on . Posted in NOUTATI, Stiri medicale

plata medicSpitalele din intreaga tara vor fi verificate de comisii de control ale Ministerului Sanatatii. Ministrul Eugen Nicolaescu a precizat ca, in perioada 16-18 decembrie, secretarii de stat Raed Arafat si Adrian Pana, cei care vor coordona activitatea de verificare a spitalelor, vor elabora planuri de masuri pentru evaluarea capacitatii din perioada sarbatorilor.

Planurile pentru desfasurarea activitatii vor fi prezentate prefectilor, directorilor Directiilor de Sanatate Publica, managerilor de spitale, reprezentantilor Colegiului Medicilor si Colegiului Farmacistilor si tuturor reprezentantilor institutiilor cu legatura cu desfasurarea activitatilor medicale.

In ultimele doua saptamani, reprezentantii Corpului de Control din Ministerul Sanatatii au verificat doua mari spitale din tara: Institutul Oncologic si Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, despre ambele institutii presa scriind ca se confrunta cu lipsa de medicamente si materiale sanitare. Daca la Institutul Oncologic, pacientii s-au plans ca nu pot primi tratamentul citostatic din cauza lipsei serului fiziologic, a compreselor, antibioticelor si alte materiale sanitare, la spitalul din Ploiesti, medicul chirurg Dan Oprea a acuzat public, intr-o scrisoare deschisa, lipsa medicamentelor si a materialelor sanitare din spital, precum si subfinantarea sistemului. 

Tags: , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.