Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
RSS

POVESTI, MITURI…

Written by lauraj on . Posted in Editorial, Egalitate de sanse, Femei de succes, INSPIRATIONALE

In multe culturi, nu numai în România circulă unele „mituri”, unele neavând nici un suport sau bază reală:

  • Femeile nu vor să fie manageri
  • Nu au aceleaşi aptitudini ca bărbaţii
  • Nu au pregătirea necesară pentru a conduce o echipă
  • Nu au destulă experienţă
  • Nu rezistă la un program de muncă de 80 de ore pe săptămână
  • Munca şi calitatea de mamă sunt ireconciliabile

 

Prejudecăţile culturale şi lipsa de încredere în femei sunt principalele bariere de care se lovesc femeile din întreaga lume. Potrivit specialiştilor în resurse umane, cel mai important factor negativ este faptul că nu li se oferă şansa de a combina viaţa personală cu cea de familie.

 

In general, femeile cu succes în carieră au de înfruntat mult mai multe obstacole ca bărbații, datorită standardelor duble. Cineva afirma candva că „un bărbat care muncește 16 ore pe zi, fără timp pentru viața personală, este “ambițios” și “motivat”, în timp ce pentru mulți o femeie care face același lucru este considerată “obsedată”.

 

Unele femei reusesc să obțină o carieră de succes adoptând strategiile masculine, transformându-se și adaptându-se pentru a supraviețui cerințelor și competiției. Cele care obțin însă succesul cu adevărat și devin lideri sunt cele care nu renunță la valorile proprii, de incluziune și motivare pozitivă. Chiar dacă mediul poate fi uneori ostil pentru femeile care aleg cariera înaintea familiei, tocmai atuurile lor feminine le ajută să obțină succesul. 

Tags: , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.