Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
RSS

Ministerul Sanatatii vrea recuperarea prejudiciului in cazul retetelor false

Written by lauraj on . Posted in NOUTATI, Stiri medicale

Sursa foto: www.ziarmm.ro

Sursa foto: www.ziarmm.ro

Ministerul Sanatatii va incerca sa isi recupereze in justitie daunele produse in dosarul decontarilor de retete fictive. Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat ca institutia pe care o conduce se va constitui in parte civila intr-un proces cu cei acuzati ca au emis peste 1100 de retete false de medicamente de oncologie si hematologie, daca ancheta va demonstra ca acuzatiile sunt adevarate.

Oficialul a precizat ca Ministerul Sanatatii a demarat acum o serie de controale de amploare in toate spitalele mari din tara, pentru a verifica problemele legate de medicamente si eliberarea de retete, subliniind fatul ca nu va mai tolera practici precum cele care se afla acum in vizorul procurorilor.

Acesta a anuntat ca introducerea cardului de sanatate din acest an si a dosarului electronic al pacientului vor impiedica noi fraude.

“Eu sper sa fie un caz singular si sper sa nu mai gasim alte cazuri, dar le vom cauta si vom fi atat de drastici si in a verifica si incapatanati in a verifica lucrurile, incat daca vor mai fi, repet, le vom gasi. Insa ceea ce incerc sa va spun si va avertizez pe toti este ca din primavara lui 2015, va fi foarte greu sa fraudezi sistemul sanitar romanesc”, a declarat ministrul Banicioiu, citat de Agerpres.

In urma cu doua zile, procurorii anti-frauda insotiti de Politie, au descins la Spitalul Fundeni si in alte cateva locatii pentru a face verificari intr-un dosar in care 10 persoane, dintre care si trei medici, sunt acuzate ca au eliberat peste 1000 de retete false, pentru medicamente oncologice si hematologice, care au fost decontate la Casa de Sanatate a Municipiului Bucuresti, creandu-se un prejudiciu de peste 3 milioane de euro. 

Tags: , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.