Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
RSS

Asistentele medicale si moasele, la pensie la 65 de ani

Written by lauraj on . Posted in NOUTATI, Stiri medicale

carer2Asistentele medicale, asistentii medicali si moasele se vor putea pensiona la 65 de ani – Ministerul Sanatatii a modificat Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii cu o ordonanta de urgenta. OUG nr. 23 din 2014 prevede abrogarea prevederilor in baza carora membrii acestei categorii profesionale se pensioneaza la varsta de 65 de ani, indiferent de sex.

 ”Scaderea varstei de pensionare risca diminuarea periculoasa a numarului de asistenti medicali generalisti, moase si asistenti medicali angajati in unitatile sanitare publice, institutii care se confrunta deja cu un deficit major de personal de specialitate. Prin aceasta Ordonanta de Guvern, am tinut astfel cont atat de nevoile sistemului de sanatate, cat mai ales de dorinta de a ramane in activitate a celor 4.000 de asistente medicale care puteau fi afectate de scaderea varstei de pensionare’, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, intr-un comunicat de presa.

Ca urmare a modificarii legislative, asistentele medicale au intrat sub incidenta prevederilor din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, care prevede pensionarea la 65 de ani.

Tags: , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.