Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube
RSS

11 spitale CFR ar putea trece la Ministerul Transporturilor

Written by lauraj on . Posted in NOUTATI, Stiri medicale

Sursa foto: www.libertatea.ro

Sursa foto: www.libertatea.ro

11 spitale ar putea trece de la Ministerul Sanatatii la Ministerul Transporturilor. Acest din urma minister a lansat in dezbatere publica un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care intentioneaza ca Spitalul Clinic Cai Ferate Oradea, Spitalul Clinic Cai Ferate Timisoara, Spitalul Clinic Cai Ferate Constanta, Spitalul Clinic Cai Ferate Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Cai Ferate Craiova, Spitalul Clinic Cai Ferate Iasi, Spitalul General Cai Ferate Brasov, Spitalul General Cai Ferate Galati, Spitalul General Cai Ferate Ploiesti, Spitalul General Cai Ferate Sibiu si Spitalul General Cai Ferate Drobeta Turnu Severin sa treaca in subordinea sa, preluand astfel si calitatea de ordonator principal de credite pentru aceste unitati spitalicesti.

Potrivit notei de fundamentare a Ordonantei de Urgenta, aceste spitale ar urma sa se adauge retelei sanitare a Ministerului Transporturilor, care numara in acest moment 4 unitati sanitare cu paturi, amplasate in zonele in care se afla regionalele de cai ferate. In plus, unitatile sanitare vor fi preluate cu tot cu patrimoniu si personal.

Unitatile sanitare din subordinea Ministerului pun la dispozitia asiguratilor angajati in zona transporturilor servicii medicale clinice si paraclinice care nu sunt decontate de casele de asigurari de sanatate. Potrivit Agerpres, spitalele din reteaua proprie a Ministerului Transporturilor se finanteaza din venituri proprii, prin sistemul de asigurari sociale de sanatate si din transferuri de la bugetul de stat. Aceste unitati sanitare se impart in doua categorii: spitale clinice si spitale generale.

In cadrul acestora functioneaza comisii medicale si comisii psihologice de siguranta transporturilor, fara personalitate juridica, care asigura examinarea medicala si psihologica a personalului din transporturi cu atributii in siguranta transporturilor, in vederea obtinerii avizelor de aptitudine medicala si/sau psihologica.

In cazul in care Ordonanta de Urgenta va fi aprobata, sumele alocate in bugetul de stat pe anul 2014 pentru Ministerul Sanatatii, aferente celor 11 spitale se vor transfera in bugetul Ministerului Transporturilor cu aceeasi destinatie, de la data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta. Pana atunci insa, finantarea cheltuielilor aferente unitatilor sanitare se va asigura din bugetul Ministerului Sanatatii.

Tags: , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.